Mijn 78er C3 Indy Pacecar

page24_1

page24_2

1978 Corvette Pace Car

 Iedereen heeft zo wel zijn eigen favoriete model Corvette en voor ons is dat zeker de 78 er Pace Car. In 2004 liepen we eigenlijk per ongeluk tegen deze 1978 Pace Car aan. We wisten wel dat er hier in Den Helder een Pace Car was, maar die stond meer in de garage dan dat ie buiten te zien was. Jaren terug hadden we de eigenaar al een voorstel gedaan, maar onder geen beding ging de auto weg. Tot 2004 dus, ineens stond de auto op internet te koop en ook nog bij een sloperij.
 Het was dus snel handelen en na pas na twee dagen konden we de Pace Car bekijken. Maar in tegenstelling tot wat we dachten, was de auto aan de buitenkant helemaal niet mooi. Het interieur was wel heel mooi, maar de neus was gekraakt, de stickers waren uitgevaagd, er zaten vier verschillende naafkappen op, er lekte veel koelvloeistof bij de thermostaat, zat geen radio in en ga zo maar door. Dus na veel twijfels de auto toch maar aangeschaft. Twijfel omdat we tussendoor ook nog bezig waren een 75 er Corvette op te knappen. Uiteindelijk hebben we de 75 er maar verkocht omdat er geen tijd meer was om er twee tegelijk op te knappen. Aan de andere kant was het wel een buitenkansje, want “echte” Pace Cars  liggen niet voor het oprapen. De VIN code heeft de welbekende 9 en het is nummer 530 uit de bouw serie. De motor, een L-82, is matching met de VIN code.
 Inmiddels is er ook veel veranderd aan de auto, zo is de neus van de auto vernieuwd en de hele voorkant gespoten. Alle stickers zijn vernieuwd, de originele 8 track radio zit er weer in, originele naafkappen er op, rode randjes op de velgen aangebracht. Op een paar kleine dingen na is de auto gereed. Op dit moment heeft de Pace Car zijn originele looks, maar onder de motorkap willen we eea veranderen, een mooie klus voor de zomer van dit jaar.

Groetjes Michel van Wessel, Den Helder, Noord Holland.