Mijn 72er C3 Convertible

martintenbouwhuijs

martintenbouwhuijs1

Eindelijk na 25 jaar is toch de kogel door de kerk en staat er een C3 voor de deur! Ik heb de auto particulier gekocht in Bergen op Zoom op 10-08-2004. Iets ervoor ben ik ook lid geworden van de HCC. Tegen elk advies in was het eigenlijk de eerste auto waar ik naar ging kijken; de kleur, de verchroomde roosters en de velgen was precies wat ik wilde. Nu ik de auto een jaar heb, heb ik inmiddels originele velgen op de kop getikt, en ook de chromen roosters wil ik weer in de originele zwarte kleur hebben.
De historie is vanaf 1986 bekend, toen is de auto in Duitsland ingevoerd, daar heeft hij 3 eigenaars gehad. De eerste 2 hebben hem elk een jaar gehad, die daarna 12 jaar. Deze heeft er ook veel aan gedaan. Oorspronkelijk was de auto Ontario Orange, hij is 1992 tuxedo black gespoten (een kleur die officieel niet in 1972 geleverd is. Drie jaar eerder werd er een nieuwe motor ingezet, ook de stoelen zijn opnieuw bekleed. Het mooiste is dat vanaf 1989 alle bonnen erbij zitten, inclusief de duitse Fahrzeugbrief!  Ik doe een poging contact op te nemen met deze eigenaar in de hoop dat hij nog foto's of andere zaken heeft die de geschiedenis duidelijker maken.
Hopelijk heb ik nog erg lang plezier van deze vette, het enige waar ik spijt van heb is dat ik hem niet 10 jaar eerder heb gekocht!
 
met vriendelijke groet Martin