Mijn 80er C3 Coupe

mich80-2

mich80-1

Corvette 1980 
Hoi hier even een verhaaltje over onze Corvette uit 1980.
 In 1998 wilden we een andere auto kopen, omdat we van ons werk een behoorlijke bonus kregen. Maar eigenlijk hadden we geen idee wat we zouden kopen. Totdat iemand zei: Waarom koop je geen Corvette?? Ja hoor een Corvette, zo hoog is die bonus niet. Dat bleek nog wel mee te vallen en we konden op zoek gaan. Maar we wisten amper wat een Corvette was, laat staan dat we iets van generaties wisten. Uiteindelijk vielen we voor het type C3, vooral vanwege de mooie vormen. Ik wilde graag een Corvette met het rechte achterruit, maar mijn vriendin het liefst en 80-82 er.
 We waren in 1998 begonnen met zoeken en uiteindelijk zijn we pas in 1999 geslaagd voor deze Corvette uit 1980. Inmiddels hadden we ons aardig verdiept in Corvettes en na lang zoeken kwamen we in Almere uit voor een bezichtiging. Dat bleek niets te zijn en om niet voor niets naar Almere te zijn gegaan, gingen we een kijkje nemen bij het Big Brother huis. Daar zijn we nooit aangekomen omdat we op de weg er naar toe langs een VW dealer reden. En daar stond ze te glimmen in de showroom, zwart van kleur en een oyster interieur, dakjes eraf. Dat moest onze Corvette worden, dus kijken en alle documenten bestuderen, alleen de prijs was wat aan de hoge kant. Er was geen verkoper, maar de receptioniste had ons telefoonnummer opgenomen. Eigenlijk lieten we de auto een beetje verstek gaan omdat ie toch buiten ons budget viel. De week erna werden we opgebeld door de verkoper van de VW dealer en ik zei dat ik voor een lager bedrag pas weer zou komen kijken. En dat was goed, dus na een tweede grondige inspectie besloten de auto te kopen.
 Toen pas kregen we de koude rillingen, want ondanks dat we ons huiswerk goed hadden gedaan, bleek dat er een andere motor in de auto zat dachten we, een 305 ci/ 5.0 liter (we wilden graag een matching number auto). Dus na een slapeloze nacht nog eens alle boeken goed nageslagen en wat bleek: is het een 80 er uit California!! Alleen in dat jaar waren de kopers van een Corvette verplicht er een te kopen met een 305 ci motor (LG-4 optie), vanwege de milieuvoorschriften. Bij het ophalen van de Corvette toch nog even in de raamstijl te kijken en ja hoor een H in de VIN code. Opgelucht en vol trots hebben we de auto naar Den Helder gebracht en hebben al enorm veel plezier aan deze auto beleefd.  
Inmiddels is er toch veel gebeurd aan de auto en is nagenoeg in de originele staat, ook het motorblok is nog voorzien van alle emissie onderdelen en de airco werkt nog goed. Al met al hopen we nog lang plezier te beleven aan deze auto.

 Groetjes Michel van Wessel, Den Helder, Noord Holland.