Mijn 89er C4 Convertible

jaro2

jaro1

De auto is in 2003 voorzien van nieuwe (1993) voor en achterbumper en is toen geheel overgespoten.
Ook is de auto voorzien van zgn Coil overs: dit zijn gasgevulde schokbrekers met schroefveren, welke zowel ingaand als uitgaand zijn af te stemmen op het rijgedrag en de omstandigheden, tevens is de hoogte van de auto hiermee in te stellen. De auto is verlaagd waardoor menig verkeersdrempel een probleem is. Deze set van Intrax kom je veel tegen in de racerij, zoals bij de FIA GT. BBS Ultra Light 18’’ velgen, voorzien van 245/40 voor en 275/35 achter. Brembo remmen 4 cilinders per klauw.
 
Motorisch is de auto aangepast met Edelbrock performance cilinderkoppen, met Crane roller rockers. Een Lingenfelter luchtinlaatsysteem, en een nieuw RVS uitlaatsysteem van Billy Boat compleet met Headers en kat-vervanger. De auto is voorzien van een nieuwe kap en zijn de stoelen vervangen door sportstoelen uit de Corvette C5. De originele automatische versnellingsbak is vervangen voor een handgeschakelde ZF 6 bak.

De prestaties zijn door alle aanpassingen behoorlijk verbeterd, zo is de 0-100 sprint in 5,2 sec afgewerkt en ligt de topsnelheid net boven de 270km/u. Op de Dynobank werd ruim 250PK aan de achterwielen gemeten en 410Nm koppel. Dikke stereo met DVD ingebouwd omdat het geluid van de radio boven de 180 km/uur niet meer te horen was met de kap open.

Groeten, Jaro Huurman